dagbladen
Dagbladen verliezen papieren abonnees maar winnen digitale lezers NRC.
Dagbladen verliezen papieren abonnees maar winnen digitale lezers. De papieren oplage van alle Nederlandse dagbladen is in 2016 verder gedaald terwijl bij nagenoeg alle titels de digitale oplage juist steeg. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde jaarcijfers van de stichting Nationaal Onderzoek Multimedia NOM. Daarbij worden de gemiddelden over 2016 vergeleken met die over 2015. Heeft u een tip over dit onderwerp ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Stel zelf uw krantenpakket samen en ontvang 2 maanden gratis! De Persgroep.
Kranten Overzicht Nederlandse Kranten en Dagbladen.
Meest poplulaire nederlandse kranten en dagbladen. Duidelijk overzicht Nederlandse kranten en dagbladen.
De Limburger.
Dagbladen in 2012.
De oplagedaling op de dagbladenmarkt sinds 2007 zet zich voort in 2012. Dit is te zien aan het aantal abonnementen maar ook aan de afnemende verspreiding via losse verkoop. De top-drie grootste aanbieders bestaat al jaren uit Telegraaf Media Groep Mecom en De Persgroep. Gezamenlijk zorgen zij voor 80 procent van de oplage. Op titelniveau hebben De Telegraaf de gezamenlijke AD-dagbladen en de gratis verspreide titels Metro en Spts het hoogste bereik. De regionale dagbladen worden het meeste gelezen in Limburg en Noord-Brabant.
Landelijke Dagbladen.
Ariadne at Home Brocante. Dagblad van het Noorden. De Gooi en Eemlander. De Smaak van Italiƫ.
Lijst van kranten in Nederland Wikipedia.
U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om de lijst uit te breiden. Alfabetisch overzicht van beschikbare historische krantentitels in Delpher dit is nog geen 10% van alle dagbladen die ooit in Nederland gepubliceerd zijn.
Dagbladen in 2005.
Op de dagbladenmarkt zijn veel veranderingen gaande die het de Monitor Mediaconcentraties steeds moeilijker maken om dagbladen te definiƫren en te categoriseren. De hieronder beschreven ontwikkelingen hebben tot een aantal aanpassingen in het onderzoek geleid. Tot de opkomst van de gratis kranten waren de persproducten in Nederland duidelijk in te delen. Alle dagbladen verschenen zoals beschreven in de Mediawet zes keer per week met een betaalde oplage.
Drie uitgevers beheersen Nederlandse dagbladmarkt Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.
Uitgevers marktaandelen betaalde oplage landelijke dagbladen 2015 Regionaal. Ook in de regio is de Persgroep dominant de Wegener-kranten Het Parool met een marktaandeel van 57%. Als ook de regio-oplage van het AD hierbij betrokken zou worden gaat het zelfs om 64%. NDC en TMG Noordhollands Dagblad Haarlems Dagblad Leidsch Dagblad Gooi en Eemlander hebben ieder een marktaandeel van 15%. De Limburgse afdeling van Concentra is goed voor 12% van de regionale oplage BDU Barneveldse Krant heeft een betaalde regionale oplage van 08%. Uitgevers marktaandelen betaalde oplage regionale dagbladen 2015 Verspreid.
Dagbladen verliezen ruim 40% van printoplage sinds 2000 Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.
Dagbladen verliezen ruim 40% van printoplage sinds 2000. De Stand van de Nieuwsmedia Krant april 18 2016 maart 30 2017 JLab Hogeschool Utrecht. kranten landelijke dagbladen oplage regionale dagbladen. In het eerste deel van een serie over oplagecijfers de totale dagbladoplage. De oplage daalt niet alleen hij daalt ook sneller in de laatste jaren dan in het decennium daarvoor. Dit artikel gaat over de oplage van 2015 hier het verhaal over de oplage in 2016. De betaalde gedrukte dagbladoplage in Nederland is in 2015 voor het eerst onder de 25 miljoen gedaald.

Contacteer ons